Det er vigtigt at huske, at du er lige så stor en del af equipagen som din hest. Når vi rider vores heste, skal vores heste bære os på ryggen. Du kender måske selv at have en rygsæk på, som er skævt pakket eller hvor en vandflaske bliver ved med at trille frem og tilbage. Det gør det svære for dig, at bevæge dig med rygsækken på ryggen. Hvis du ompakker rygsækken, så den er i balance, så der er lige meget vægt i begge sider og der ikke er en vandflaske eller andet der vælter rundt, så er rygsækken nem at gå med, og du opdager den næsten ikke.

Det er det samme med hesten!

Hvis du som rytter sidder i balance har hesten meget nemmere ved at bære dig rundt på banen. Hvis du sidder som en skævt pakket rygsæk, bliver det en meget svær opgave for hesten, og vil gøre det svært for den, at gøre hvad du beder om.

Hvad indeholder en rytterscreening?

Ved en rytterscreening finder du frem til dine skævheder, som kan påvirke dig og din hest i ridningen.

Først når du kender dine skævheder kan de være bevidst om dem og rette dem, så dig og din hest opnår større harmoni.

En rytterscreening indeholder:

  • Anamnese / historie om dine udfordringer i kroppen, tidligere skader mm.
  • Funktions-/bevægelsesanalyse
  • Smidighedstest
  • Styrketest
  • Balance
  • Sammenfatning på alle fund
  • Øvelsesprogram tilpasset dig og din hverdag.

Screeningen foregår på Landbrugsvej 8 1th, 5260 Odense S, ved Din personlige Fysioterapeut og Sportsklinik.

Rytterscreeningen vare 1,5 time og koster 950kr.

rytter optimering

Hvorfor skal du få lavet en rytterscreening?

Din hest vil altid udvikle en bevægelsesstrategi, for at kompensere for dine ubalancer. Min teori er, at denne kompensation kan være med til at øge presset på strukturerne i hestens krop, som i sidste ende kan medføre overbelastning og skader.

Derfor kan en rytterscreening være en god idé. Både så du undgår at din hest skal kompensere i dens krop for at hjælpe dig med din balance men også så du selv kan præstere bedre i sadlen. Husk, du er 50% af equipagen.

For at kunne rette sine skævheder er du nødt til at kende dem og hvordan du træner dig selv mere i balance, så du bliver nem for hesten at transportere rundt.

© Copyright - Rønnows Hestefys