Hestefysioterapi

Anamnese

En anamnese er en præsentation af din hest. Det er dig som ejer og rytter der bedst kender hesten. I samtalen kommer vi bl.a. ind på hvordan din hests træningsskema ser ud, hvilke problemer I oplever, og hvorfor du har tilkaldt en fysioterapeut.

Hvis din hest har skader, nye som gamle, vil jeg gerne vide det. Hvis du har udskrifter fra dyrlægen medbring gerne disse.

Hestebehandling

Bevægelsesanalyse

For at kunne vurdere hvordan hesten bevæger sig, ser jeg hesten i skridt frem og tilbage, tilbagetrædning og på en lille volte i skridt. Der kan være behov for at se hesten i trav eller longe afhængig af dens problematikker. I bevægeanalysen kigger jeg på din hests gangmønster, symmetri og hvor den bruger kroppen. Denne analyse giver et godt billede af, hvilke problemer hesten kan have.

Undersøgelse og behandling

Efter bevægeanalysen gennemgår jeg slavisk hestens krop, både led og muskler mm. Nogle dele af din hests krop undersøges og behandles inden der gåes videre til næste kropsdel. Andre kropsdele undersøger jeg sammen inden jeg behandler. På den måde sikrer jeg, at komme hele vejen rundt om din hest, og de problemer og asymmetri din hest måtte have.

Jeg sørger for at fortælle, hvad jeg gør hele vejen igennem, og du er selvfølgelig velkommen til at stille alle de spørgsmål du vil undervejs.

Fysioterapi hest

Vurdering af videre forløb

Efter behandlingen har hesten oftest behov for 1-2 fridag(e) afhængig af dens problem, og hvad jeg finder af skævheder undervejs. Vi laver sammen en opsummering af hestens problematikker og en plan for det videre forløb.

Det er meget individuelt, hvor tit hesten skal behandles. Hvis hestens problem har stået på over længere tid, skal der oftest flere behandlinger til. Et behandlingsforløb kan strække sig over 2-3 behandlinger, efterfulgt af en opfølgning efter behov.

Har du lyst til at læse mere om hestefysioterapi, kan du læse min blogpost om hvad hestefysioterapi er HER.

Heste træner
© Copyright - Rønnows Hestefys