Anamnese

En anamnese er en præsentation af din hest. Det er dig som ejer og rytter der bedst kender hesten. I samtalen kommer vi bl.a. ind på hvordan din hests træningsskema ser ud, hvilke problemer I oplever, og hvorfor du har tilkaldt en fysioterapeut.

Hvis din hest har skader, nye som gamle, vil jeg gerne vide det. Hvis du har udskrifter fra dyrlægen medbring gerne disse.

Hestebehandling

Bevægelsesanalyse

For at kunne vurdere hvordan hesten bevæger sig, ser jeg hesten i skridt frem og tilbage, tilbagetrædning og på en lille volte i skridt. Der kan være behov for at se hesten i trav eller longe afhængig af dens problematikker. I bevægeanalysen kigger jeg på din hests gangmønster, symmetri og hvor den bruger kroppen. Denne analyse giver et godt billede af, hvilke problemer hesten kan have.

ganganalyse hest

Undersøgelse og behandling

Efter bevægeanalysen gennemgår jeg slavisk hestens krop, både led og muskler mm. Nogle dele af din hests krop undersøges og behandles inden der gåes videre til næste kropsdel. Andre kropsdele undersøger jeg sammen inden jeg behandler. På den måde sikrer jeg, at komme hele vejen rundt om din hest, og de problemer og asymmetri din hest måtte have.

Jeg sørger for at fortælle, hvad jeg gør hele vejen igennem, og du er selvfølgelig velkommen til at stille alle de spørgsmål du vil undervejs.

Fysioterapi til hest fyn

Vurdering af videre forløb

Efter behandlingen har hesten oftest behov for 1-2 fridag(e) afhængig af dens problem, og hvad jeg finder af skævheder undervejs. Vi laver sammen en opsummering af hestens problematikker og en plan for det videre forløb.

Det er meget individuelt, hvor tit hesten skal behandles. Hvis hestens problem har stået på over længere tid, skal der oftest flere behandlinger til. Et behandlingsforløb kan strække sig over 2-3 behandlinger, efterfulgt af en opfølgning efter behov.

Har du lyst til at læse mere om hestefysioterapi, kan du læse min blogpost om hvad hestefysioterapi er HER.

Heste træner på fyn

Hvad siger andre om Rønnows Hestefys:

Jeg kan på det varmeste anbefale Rønnows Hestefys.
Daniella er meget kompetent og gennemgår hele hesten meget grundigt.
Jeg har i dag haft en fantastisk ridetur på min hoppe i dag. Hun var blød og meget veltilpas.
Vi har i dag haft vores Glenfiddich (Fiddi) i behandling hos Rønnows Hestefys v. Daniella Rønnow. En super god oplevelse for hesten, som nærmest ved et trylleslag fik løsnet op for sine spændinger. Et meget synligt resultat viste sig ved en afslappet og veltilpas hest. Daniella Vil vi rigtig gerne anbefale til behandling af Jeres heste😃🐴. Vh Marie & Henri 😃
Mega god og kompetent behandler. Grundig og rolig. Det vil klart bruge igen.
De bedste anbefalinger herfra.
Meget kompetent og dygtig fys. Hun hjalp virkelig min hest, da han havde ondt i ryggen. Hun gennemgik hele kroppen grundigt og var meget tålmodig. Min hest stod bestemt ikke pænt, så det var svært at for hende at komme til, men hun fandt andre måder at komme til på. Jeg kan varmt anbefale hende

© Copyright - Rønnows Hestefys